ВТОРА РЕГИОНАЛНА СРЕЩА НА КЛУБОВЕТЕ „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“

На 16.04.2019 г. в Художествената галерия се проведе поредната среща на клубовете в Силистра и Тутракан. Клуб „Роден край“ при Спортно училище представи своята дейност. Ивайло Стефанов прочете клубната информация. Златомир Ценков рецитира стихотворение за Левски, а Димитър Димитров вдигна на крака аудиторията със своето емоционално изпълнение на китара.

По време на срещата специални гости бяха: г-жа Денка Михайлова, зам.-кмет, председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски“ г-н Васил Василев, семейство Виктория и Денислав Деневи от Алфатар, директори на училища, родители и членове. По време на срещата поздравителни писма бяха поднесени на организаторите, в лицето на Цветана Цанова – председател на общинския комитет от д-р Юлиян Найденов – кмет на общината и от областния управител Ивелин Статев.
В началото г-жа Михайлова каза: „Позволете ми да Ви поздравя с този празник на историята, в прослава на героизма на народа ни. Празник, който обединява години на стремление към Свобода, в който подчертано изказваме почитта си към България. На 16 април отбелязваме Деня на Българската Конституция – документът, които гарантира свободата на личността, демокрацията и върховенството на закона.“

От името на Общобългарския комитет „Васил Левски“ г-н Василев подари на всеки участник малка раница с емблемата на Комитета, а г-жа Цветана Цанова получи най-високото отличие на Комитета – златен медал.

 

 

Етикети: , , , , , , , , ,